dimarts, 25 de novembre del 2008

2009 any de l'estratègia en temps real?

Sembla que l'any que ve es va perfilant com un any amb gran quantitat de jocs d'estratègia, molts d'ells prometent molta qualitat en un gènere bastant explotat. Realment és difícil aconseguir un joc d'aquesta temàtica que enganxi, que sigui fàcil de jugar, amb bona història i bon multiplayer. Alguns detalls poden tirar per terra tota la feina feta. De totes maneres espero que els poguem provar tots i jutjar, sempre hi pot haver sopreses, però tots sabem quins són els previsibles guanyadors. Qui sap si hi haurà new challengers com el rumorejat Homeworld 3 o el Nou Empire: Total War, però bé de moment no tenim bola de vidre.

Battleforge

Un joc de cartes+RTS barrejat? Sembla bona idea, però i si us dic que ve de EA? I si afegeixo que volen fer microtransaccions comprant noves cartes per millorar els exèrcits? Si més no, el joc és vistós i té un dissenys molt macos.
Em sap greu haver-vos aixafat la guitarra :)




Demigod

El nou joc de Gas Powered Games (creadors de Supreme commander) té una pinta excel.lent, sent una barreja entre action RPG i estratègia i prenent el control d'un semidéu totalment espectacular. Sembla ser que s'han basat en la mecànica del mapa Defense of the Ancients de Warcraft III on dos faccions lluiten amb el seu heroi per destruir l'edifici principal enemic protegit per torretes i les habituals hordes inacabables. Així que el joc està basat més en les batalles i el rol que no la necessitat de millorar la nostre base. Veurem en que queda.




Starcraft 2: Wings of liberty

La primera part de l'ultraesperada trilogia ha d'arribar el 2009. Dic que ha d'arribar perquè sinó algú es forrarà venent torxes per cremar les oficines de Blizzard al pur estil pueblerinos del Resident Evil 4. La història estarà centrada en el mític Raynor, futur membre de alcoholicos anónimos i la seva lluita per eliminar Arturus Mengsk que diu més mentides que Acebes i ZP junts. Els humans seran els protagonistes d'aquesta primera campanya que promet ser llarga i épica. Poca cosa puc dir més que no sapigueu, el multiplayer tornarà a triomfar encara que no siguem koreans i sobretot espero que surtin gran quantitat de mapes i més variats respecte a la primera part.




Halo Wars

Veure jocs d'estratègia en consola sempre xoca. El primer que ve al cap és com collons es pot controlar un joc així amb el mando. Amb aquesta idea en ment vaig provar la demo de C&C 3 en Xbox 360 i realment em va semblar que el control era bo...però no satisfactori. El principal problema és anar ràpid a fer les coses i aprendre uns controls bastant complicats. Dit això, els creadors de Halo Wars, els ja quasi difunts Ensemble Studios (creadors d'Age of empires), han dit mil i una vegades que han aconseguit crear el control més fàcil i intuitiu d'un RTS en consola en la seva obra pòstuma. Sincerament sóc bastant excèptic, però intentaré provar la demo per veure quina s'han empescat. Deixant de banda el control, Halo Wars tindrà aquelles batalles que hem volgut veure de l'univers Halo, guerres amb tota classe de vehicles amb covenants, floods i humans repartint per tot arreu. Tècnicament està a un bon nivell i sembla que han creat una bona història. Sent un dels jocs més subestimats és probable que resulti ser una sorpresa agradable. Ho sabrem aviat.




Warhammer 40k: Dawn of war II

Un dels millors jocs d'estratègia de la història tindrà la seva segona part, després d'una primera amb 3 ampliacions i l'impressionant xifra de 9 races. Increiblement hi ha un cert equilibri entre elles que esperem que es mantingui a la segona part. Però alguns canvis en el plantejament del joc fan una mica de por. Aquesta vegada no haurem de fer bases i el número d'esquadrons que portem serà limitat. Al igual que Demigod, augmenta el factor RPG i baixa el factor estratègia. El que no sabem del cert és si el multiplayer inclourà o no la construcció d'edificis. A més la campanya no serà lineal i tindrem opcions i decisions a prendre mentres avancem.
El que sí sabem de moment és que les races incloses seran en principi Space Marines, Orks, Eldar i els nouvinguts Tyranids.




Majesty 2

Mai pensava que hi hauria una segona part d'un dels jocs d'estratègia més raros que s'han creat mai. Pel que han comentat els creadors, que ja no tenen res a veure amb els de la primera part, volen fer una reversió del clàssic amb algunes millores. Per si no el coneixieu, Majesty era un joc que barrejava estratègia, amb rol i amb simulació medieval. El jugador és el rei i la seva tasca és construir edificis, millorar-los i mantenir la ciutat. Els personatges del joc no els controlem directament nosaltres, sinó que es mouen autònomament. Perquè facin el que volem haurem de oferir recompenses, de manera que els herois que surten dels nostres edificis vulguin fer aquelles tasques necessàries. També podrem tenir guardies per protegir la nostra ciutat, comerç i obtenir impostos, així com tractar amb altres regnes. En definitiva un joc raríssim, amb un humor peculiar i que espero que en la 2a part continui en aquesta linea.




Aquests són alguns dels jocs més destacats, n'hi ha alguns més, però en aquest gènere és molt difícil triomfar tenint el compte la dedicació que demanen i el més normal és que només uns pocs sobresurtin.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo espero l'starcraft 2, però compraré torxes per si de cas.

Quan surti aquest? Serà necessari que algú torni a fer mai un RTS?

De fet, té sentit després de la primera part?

Reflexioneu...

Wavedrive ha dit...

no es el meu estil de joc ja ho sabeu, pero t'has deixat l'unic que m'interessa i possiblement jugaré: Disciples 3

Gotcha ha dit...

Wavedrive said...
no es el meu estil de joc ja ho sabeu, pero t'has deixat l'unic que m'interessa i possiblement jugaré: Disciples 3

->Bé, de fet no perquè només parlava d'estratègia en temps real.

llag said...
Quan surti aquest? Serà necessari que algú torni a fer mai un RTS?

De fet, té sentit després de la primera part?

Reflexioneu...

->No siguis casual Llag i prova el warhammer 40k, segurament t'enduràs una sorpresa agradable xD

Anònim ha dit...

Només 2 coses:

1. Sort que a qui dius casual és a mi. Un altre incendiava casa teva...

2. Provaré el warhammer 40k, però, té zergs? ;)

Godanu ha dit...

Com que no tinc PC per jugar el més possible és que només jugui a l'Halo Wars; tot i que és molt possible que em compri un PC només per jugar a l'Starcraft 2. XD. Per tant, amb PC nou, potser jugo al Warhammer i algun més XDDDDDDDD.

Wisdoom7 ha dit...

Joder jo tinc pooooor k el pc k em vaig pillar fa un any am una super tarja grafica de la ostia super xachi piruli del paston del guaisyysysys, joder no em xuti i llavors em cagui am tot i l'starcraft 20000000 no em furulli i em cagare en tot i m'haure de comprar un altre pc i una tele nova de 520000""" perke esclar el monitor no sera suficient per suportar la pressio de tants zerlings de mierd i joder llavors em colapsare i començare a fumar de nou en les partys k montarem en un futur no molt llunya kuan l'starcraft 200000 surti a la llum dels cabrons de blizzard i parin de tronxarse del frikis k esperen com imbecils un joc k anira amb una gforce 2200 i em cagare en se mare i son pare i aixo es tot. I no vaig fumat!!!! XDDDDDDDDDDD

Gotcha ha dit...

No pateixis Wisdoom, que l'Starcraft 2 funcionarà en PCs de l'edat de pedra, és el que fa Blizzard per vendre jocs com bojos, a part de currar-s'ho és clar xD