dilluns, 10 de novembre del 2008

Invents que sí tenen futur (1era part)

El dia de les eleccions als EEUU es va veure com la CNN va fer una recreació virtual d'una presentadora que estava a Chicago. La gent parlava de presentadora holograma (com la Leia de Star Wars), però realment era una recreació 3D mitjançant una grabació simultania de 35 càmares col·locades en anell. A més a més, en el plató no veien a la dona aquesta sinó que passava exactament el mateix quan els homes del temps miren el plafó verd buit (tècnica del croma) i només nosaltres veiem la imatge quan mirem la tele. S'ha de reconèixer que està molt ben aconseguit però la gràcia dels hologrames és veure-ho "en directe".
Enllaçant amb aquesta noticia de l'holograma "de mentida" us comento que s'està ja investigant amb la tele hologràfica. Aquest sí que és un invent amb futur, no com les bambes generadores d'energia d'un post passat. Ara que ja tenim el tema del HD com ha realitat a moltes cases (a casa meva encara no, per desgracia i em cago en la puta) toca anar un pas més enllà, com sempre. La Universitat d'Arizona ha creat la primera pantalla que disposa de memòria capaç d'escriure i borrar imatges hologràfiques en poc temps. Cal dir que fins ara "només" s'havia aconseguit crear una imatge i deixar-la allà fixe. És un gran avanç tot i que el prototip és una pantalla de 4 polzades monocromàtica. El pròxim pas son 3 colors i un tamany que serveixi per ordinador. Es preveu que aquesta tecnologia s'implanti, comercialment parlant, d'aquí uns 5-10 anys. Potser més, però lo interessant és que ho poguem veure, ja que a Mart segur que no hi viatjarem.XD.

2 comentaris:

maLinGo ha dit...

El que està clar es que si arriba el dia en que poguem projectar una imatge hologramàtica de la Natalie Portman, per exemple, al centre del nostre menjador, mai més haurem de trucar al pintor perque les parets es pintaràn soles amb lletades.

Wavedrive ha dit...

m'imagino com seran les pelis porno del futur...