dijous, 4 de juny del 2009

E3 2009: Conferència de Sony

Sens dubte Sony s'ha vist afectada greument per les filtracions. Ells mateixos ja havien ensenyat molt material del que anaven a presentar, però uns dies abans vam poder veure que presentarien la PSP Go, un model més petit i bastant lleig de la veterana portàtil i també s'havia filtrat un trailer d'un dels jocs més esperats pels jugadors de PS2 i ara usuaris de PS3: el nou projecte del Team ICO (Autors d'ICO i Shadow of the Colossus).

Uncharted 2: Among thieves ha estat un dels jocs més impressionants de la fira en l'aspecte gràfic. Amb una presentació de pel.lícula d'aventures, Jaime Cantizano com a protagonista i noves localitzacions respecte a la primera part, Naughty Dog torna a demostrar que és un dels estudis que sap aprofitar millor la PS3. Sortirà la tardor d'aquest any i podem dir que és la resposta natural a Gears of war 2.



MAG és una de les apostes fortes de Sony pel multiplayer, amb un màxim de 256 jugadors per partida en esquadrons de 8. La incògnita és que tal funcionarà i si tindrà LAG (la clàssica broma amb el nom del joc). Gràficament no és res de l'altre món, però donat la quantitat de gent jugant no es pot demanar gaire més. Em recorda a una barreja entre Ghost Recon i Frontlines fuel of war. Tot i la innovació ho tindrà difícil l'any que surten 2 reis del multiplayer com són Modern Warfare 2 i Halo 3: ODST.



Van sorprendre quan van enseñar el títol d'un nou joc exclusiu de Rockstar, Agent, però no van ensenyar ni un trist teaser. L'altre sopresa va ser quan Jack Tretton va deixar anar que FF XIV sortiria en exclusiva per PS3 i seria un joc online. Més tard hem pogut saber que sortirà també en PC i que segurament més tard també apareixerà en 360.



S'esperava també que es pogués veure alguna cosa de Gran Turismo 5 i saber per fi la data de llançament, però ni data ni res del joc, només un video per intentar enganyar i sorprendre, quan es veu clarament que és la presentació del joc. Tot apunta a que el joc se'n va a 2010, però de moment no se sap res, l'únic que sembla clar es que hauran sortit 2 forzas i no haurà sortit el GT5 i pel que s'ha pogut veure l'últim li passa la mà per la cara. Al video podem veure que el joc incorporarà Nascar i WRC i un dels cotxes de rally té danys, però tampoc sabem si ho inclouran per tots els modes o només per aquests 2 nous.



PSP Go, és la nova revisió de PSP, aquesta vegada sense UMD, tots els jocs són descàrregues online i és per això que inclou 16GB, més slot per memòries. La consola desplega els seus comandaments i a primera vista sembla una mica incòmoda. Però el pitjor de tot és el preu: 249$. Sembla un preu excessiu quan pagant el mateix tens una wii o una 360. De totes maneres han decidit potenciar la PSP al màxim oferint Metal Gear Solid: Peace Walker, un MG ambientat després de la 3a part i sembla que amb cooperatiu a 4. Van parlar també d'un nou Resident evil exclusiu per PSP, del nou Motorstorm PSP, de Little Big Planet Portable i de (miracle) Gran Turismo Portable del que feia segles que no se'n sabia res. Al menys sembla que gràficament està a l'alçada de l'última entrega en PS2 i que sortirà la tardor d'aquest any.





El projecte del team ICO també va fer acte de presència amb un versió millorada del video filtrat fa uns dies i amb un nom: The Last Guardian, un joc espectacular gràficament, però d'aquells que resulten avorrits per alguna gent. A part del trailer no es va donar cap dada més, ni data de sortida ni com es jugaria ni res.



També es va poder veure gameplay de God of War III, que tot i lluir molt bé en moviment, no és ni de bon troç el que es va prometre. Al menys si que li han donat com a data de sortida Març de 2010.



Després de l'aclamat Little big planet, han volgut continuar per aquesta via amb Mod Nation Racer, un mario kart amb editor de circuits, personatges i cotxes.



Pel final van deixar la sorpresa: Més captura de moviments! Amb uns mandos en forma de pot de colònia o ves a saber què, van sortir 2 paios bastant espantats a fer una demostració bastant cutre, però que servia per demostrar que el sistema és millor que el de Wii, cosa no gaire difícil. El nerviosisme i alguns bugs en directe fan pensar que tot estava preparat a correcuita després del que es va veure dilluns a la conferència de Microsoft o bé que es van adonar que la presentació no estava a l'alçada.



La cara del de la dreta és tot un poema.

En resum, Sony va fer una bona presentació, rebentada especialment per les filtracions. Va presentar els jocs esperats i alguna sorpresa com Final Fantasy XIV. La resta de la conferència era coneguda, excepte el tema del motion capture que pinta que li falta molta feina per fer, tot i que volen que surti la primavera de 2010. Va semblar improvitzat i van comentar que tot eren prototipus, però la sensació al veure-ho era de vergonya aliena. La part més destacable potser és el rellançament de PSP, amb moltes novetats i amb la nova PSP GO, sembla que volen donar-li una última oportunitat i crec que han escollit el camí correcte, l'únic problema és que és una mica tard amb un mercat dominat per Nintendo DS i amb l'ombra allargada de l'iphone a l'horitzó.
En quant als jocs de PS3, sinó canvien les coses, de moment per finals d'any només hi ha Uncharted 2 i MAG com a títols importants i tota la resta se'n va a 2010.

2 comentaris:

Gloin ha dit...

Realment, cada dia k passa odiao mes la puta play.... ven de guays i són ridículs.
El capturador de moviments... realemtn penòs, han intentat fer-ho graciòs perque el aparell fa llàstima de disseny i funcionalitat... tot i que com que es casual vendrà mil, però està a anys llum de Project Natal.

Felicitats Sony sou ridículs pero teniu un marketing collonut!!!

Somicyou ha dit...

El de la dreta és el Portal sense ulleres i amb el cabell curt!

Per cert Xavi, quina currada t'has fotut!!!