dimecres, 16 de juliol del 2008

E3 2008: Dia 2

Conferència de Nintendo: CASUALS WILL RULE THE WORLD!

Per fer un resum del que ha aportat Nintendo a aquest E3 i no ser massa groller, es podria dia que aquesta conferència no hauria ni d'estar en aquest blog sinó és en versió loquendo.

Potser la "millor" noticia, la van donar ahir i és el Wii Motion Plus, el nou perifèric que s'adapta al wiimote per aconseguir que els nostres moviments a la realitat surtin reflexats tal cual a la pantalla. Si abans els jocs funcionaven amb moviments genèrics ara es podrà clavar qualsevol moviment de la realitat al joc. No és que sigui mala idea, però ja estan una altra vegada treient pasta amb una cosa que hauria d'haver estat des del principi.

En fi, dit això, la conferència ha començat amb una demostració del nou joc d'snowboard, Shaun White Snowboarding que farà ús del Wii Balance Board.




El president de Nintendo, Iwata-san ha explicat després com ha canviat el panorama per ells en els últims 5 anys (ara no té temps de comptar les saques de pasta que li arriben). Han fet arribar les consoles a gent que no tenia interés abans i això ha fet evolucionar la indústria. Diu que volen destruir la barrera entre gamers i no gamers, suposo que fent només jocs casuals xD

S'ha presentat després la versió d'Animal Crossing per Wii. Un joc que funciona com la vida mateixa, 24 hores i sense cap mena d'objectiu. Com a novetats la presència d'un poble, una casa de subastes i un canal de xat. I aquí entra en joc el nou perifèric (un altre dels milers de Wii): Wii Speak, una combinació de micròfon i altaveu que es pot posar al damunt del sensor de la Wii.






Després el nostre amic Donke... Reggie ha parlat de xifres de vendes, preveuen acabar l'any fiscal amb 100 milions de DS venudes! La DS a més, sembla que encara no ha arribat al seu màxim anual de vendes. El públic femení ha arribat quasi al 50% del total, en general dones que mai havien tocat una consola. En definitiva la part en la que es donen copets a l'esquena i diuen lo bons que són com a tota bona conferència.

Com a jocs third party, han començat ensenyant Star Wars: Clone Wars, basada en la nova sèrie estil cell shading que s'ha creat. Evidentment aquest era el somni de qualsevol friki, fer servir el wiimote com a sabre làser, tot i que no es fa en primera persona, sinó en 3a, em sembla una mica extranya el tipus de vista que han escollit.





Un altre joc més per final d'any, una altra iteració del l'exitós Rayman Raving Rabbids, anomenat TV party. Ofereix la possibilitat de fer ús del Wii Balance Board i gràficament està prou bé per ser de Wii.




Han presentat també la versió de Call of Duty: World at War, seria la versió menor de les de 360, PS3 i PC, tot i així deu ser dels millors jocs gràficament de Wii, acostant-se una mica (però molt de lluny xD) al Call of Duty 2. Un altre més per final d'any.

No podia faltar tampoc la presentació dels jocs per Nintendo DS. S'ha presentat una versió de Guitar Hero World Tour, el joc Spore Creatures i com no, el nou Pokemon Ranger. Per últim han anunciat un GTA per DS amb el subtitol Chinatown Wars del que no han ensenyat res de moment.


Han parlat de fer servir les possibiltats del wi fi de la DS per obtenir informació de ciutats, d'aeroports...etc. però de moment res en concret.

Pel final han deixat els anuncis suposadament més importants. Com no, Wii Sports Resort, versió de platja del ja clàssic joc de Wii. Serà el primer joc que faci servir el Wii Motion Plus. Han demostrat un minijoc de tirar frisbies, de motos d'aigua i de lluita d'espases. Al video podeu veure que bé s'ho passen xD
Sorprenentment el joc i el perifèric sortirà a la primavera!! Increible que triguin tant per un joc tant simple i desaprofitin el nadal, es nota que estan totalment confiats.





Però aquí no acaba la cosa, había de sortir Miyamoto i presentar alguna cosa. Aquesta vegada ha estat Wii Music, un joc que permet interpretar música no només sense tenir ni idea, sinó sense la necessitat de tenir cap mena d'habilitat. Res d'apretar botons mentres seguim uns punts a la pantalla, només cal que fem com si toquessim i el Wiimote ja ho interpreta. Senzill i efectiu, com la majoria de coses presentades. Especial menció al bateria, que hi va posar molt èmfasi XD




I això és tot el que va donar la conferència, 100% casual, amb la idea central de seguir provocant somriures (idea que van repetir bastantes vegades). Sens dubte la tàctica de Nintendo consisteix en que parlin d'ells positivament i suposo que fer una conferència així és la millor manera de cridar l'atenció i sortir a les noticies de la Fox i Antena3 xD
Això sí, després de la conferència de la pròpia Nintendo, han publicat videos i imatges d'altres jocs més interessants com podria ser l'ultraviolent i prometedor Mad World, The Conduit, Lost in Blue Wii, Samba de Amigo (sí, el de la Dreamcast XD), Sam and Max episode 1 entre d'altres. Però veient com de rància ha estat la conferència, a part d'avorrida, tot això ha quedat en un segon pla i sembla que ho vulguin amagar, o sigui que no posarè més informació de la que mereixen.