dimarts, 24 de març del 2009

Noves consoles

Avui he llegit un parell de notícies curioses sobre noves consoles. La primera és la propera aparició de la Zeebo, una consola senzilla per a mercats emergents (Brasil, Rússia, Xina...) amb alguns jocs precarregats i la resta a adquirir per descàrrega. Hauria de ser barata, sinó poques en vendran. Però com que no sembla que el llistat de jocs interessi molt, passo a la següent.

Aquesta m'agrada més, OnLive és una consola que es pot enxufar al PC, al Mac o la la tele, via USB, HDMI o el que calgui i no és res més que un intermediari entre el teu pad i un servidor que serà el que s'encarregui d'aportar la potència gràfica necessària per jugar. Trobo que la idea és fantàstica, però té un parell de problemes, el primer que necessita una connexió a Internet potent (5 Mb) amb baixa latència, i aquí és difícil assegurar que la línea funcionarà com cal, i l'altre és que no em vull imaginar que passaria si 500.000 persones juguessin al Crysis a tope al mateix temps. Falta que donin preus i coses d'aquestes, però és una consola a seguir desde ja.

4 comentaris:

Gotcha ha dit...

La Zeebo és bastant cutre, no se si algún dia la veurem per aquí.
Lo de l'Onlive, segurament és el futur, però penso que s'han avançat en el temps i fracassaran estrepitosament. Hi ha massa interessos a la indústria en contra, tot i que al principi han mirat els efectes positius com la fi de la pirateria i dels jocs de 2a mà. La idea potser no farà gaire gràcia als fabricants de Hardware, ni a les grans empreses de venda de videojocs per posar alguns exemples.
Llavors està el problema tecnològic i és que actualment les conexions i els PCs que tenim no permeten fer anar aquest invent d'una manera raonablement bona. El lag seria bastant insuportable i de moment només parla de 720p, quan en pocs anys s'imposaran els 1080p i em temo que de moment no serà possible transmetre tanta dada i menys amb les linies que tenim. Això sí, la idea serà afusellada d'aquí a uns anys per varies companyies que no permetran que ningú els tregui el seu troç de pastís.

Gloin ha dit...

Es que sempre he sigut de Game Boy...

Gotcha ha dit...

Torno a escriure per comentar que Dave Perry, el creador d'Earthworm Jim, Messiah o MDK ha anunciat una plataforma semblant a Onlive que està preparant, sembla que li han aixafat la sorpresa que tenia preparada per l'E3 de Los Angeles aquest estiu, suposo que llavors coneixerem més detalls.

Wavedrive ha dit...

la virtualització de sistemes és el futur, agradi o no. La pregunta és: quan? Jo em mullo i dic que d'aqui 10 anys dono per fet que varies aplicacions, en especial els videojocs, serán tots virtualitzats.

en el món empresarial la virtualització és ja un fet real.

El tema del procesament de dades està solventat amb els HPC:
http://en.wikipedia.org/wiki/High-performance_computing

sobre el perry aquest, el tiu va provant el que pensa que es el futur. es va ficar en els jocs online koreans amb el 2moons i ara prova això. viam si té més sort.