dissabte, 15 de març del 2008

L'alcaldessa deixa el seu trono

Primer llegiu la noticia publicada al 9 nou aquest divendres:

Quatre grups de l'oposició fan una moció de censura contra la convergent Meritxell Budó a la Garriga

Quatre dels cinc grups de l'oposició a la Garriga (PSC, Esquerra Independent de la Garriga, ICV i Grup Independent de la Garriga) han presentat el migdia d'aquest dijous una moció de censura contra l'alcaldessa convergent, Meritxell Budó. És el pas que certifica la inestabilitat política que pateix el municipi des que, en les eleccions del mes de maig passat, la fragmentació del vot va posar moltes dificultats a la configuració de majories.

Els grups que presenten la moció argumenten que, tot i aquestes dificultats per configurar majories, el govern municipal que formen els CiU i Esquerra Republicana, l'alcaldessa no ha atès la resta de grups amb la determinació de trobar estabilitat. La prova ha estat la impossibilitat de consensuar els pressupostos per a aquest any, tot i les reiterades trobades per apropar posicions.

La suma dels regidors de CiU i ERC era insuficent per tenir majoria absoluta al consistori i, tot i les reticències inicials d'alguns grups de l'oposició, finalment hi ha hagut una configuració de formacions que sí que sumen majoria i que es disposa a governar. La proposta dels grups firmants de la moció, que si no hi ha alteracions de calendari s'haurà de votar el 27 de març, és que l'alcaldessa sigui la socialista Neus Bulbena.

En les últimes eleccions municipals, que van venir precedides per un canvi de candidat a les files d'ERC -que va tenir l'alcaldia durant la legislatura passada- a pocs mesos dels comicis, CiU va ser la força més votada, però només va sumar cinc dels 17 regidors. El vot d'ERC es va fragmentar entre la llista encapçalda per Oriol Ramon i la de l'exalcalde republicà que va crear un grup independent que, de fet, va superar en vots la força independentista. Tots dos grups van obtenir dos regidors. També va participar en les eleccions un segon grup independent, que va obtenir un regidor. Sumats als quatre del PSC, els dos d'ICV-EA i el que va treure el PP, només es podia formar majoria sumant els regidors de CiU i els socialistes. Descartada aquesta opció, la resta de pactes passava per acords a tres o més bandes. En els mesos transcorreguts no han portat a cap acord i la degradació de la governabilitat ha desenvocat en la moció presentada aquest dijous.



Ja veieu tius. Quin panorama que tenim a La Garriga un altre aire. Aquests convergents han durat 4 dies, el mateix que ha trigat el Miquel Pujol ha fotre's altre cop dins l'ajuntament. I a més a més el Quim Fornés també s'hi ha fotut. I compte amb la que serà la nova alcaldessa perquè té pinta de tenir molta mala llet. Espero no haver d'anar a resoldre cap problema a l'ajuntament durant els pròxims 4 anys. Mare meva en aquest poble tant ben parit on estem tonto l'últim.
Per favor feu algun comentari perquè em moro de ganes de saber la vostre opinió.

PD: Als que modereu aquest blog, si voleu treure la foto un cop llegida la noticia podeu fer-ho perquè sinó ho faré jo...XDDDD Només la poso perquè una imatge diuen que val més que 1000 paraules; doncs bé, només veient quina cara de felicitat tenen ja es bé amb quin plan entren.

3 comentaris:

Wavedrive ha dit...

vaja, a mi el xavi em va dir ke lalcalde seria el pujol altre cop. Kina decepció!!! jo el vull a ell i al seu bigoti d'alcalde i no a la bulbena. Per ties em kedo amb la meri ke al menys té un polvo. Potser ara ja no el té, pq els ke li han montat la moció de censura com a premi extra se l'han refollat per tot arreu. una escena memorable.

Confio en ke encara estiguem a temps d'aturar la incineradora del tamayo.

L'imatge que has posat mencanta XDD:
- Hola bon dia, que voldrien?
- Bon dia, estem interessats en posar una mocio de censura.
- Ah molt be, si fan el favor d'omplir akests formularis. Sobretot que estiguin signats. Gràcies.

Gotcha ha dit...

Bé seré clar: CIU em fa fàstic XD
Ja se que la resta no són gaire millors, però es que CIU ja es nota per qui mana. Lo de la incineradora pot ser una de les proves i també recordem què passa amb les festes majors quan ells manen: són més vomitives del normal.
A favor seu haig d'aclarir que la meri semblava una tia legal (interpreteu això com vulgueu xD), però el seu equip em donava ganes de tallar-me les venes.
I bé, pensava que el Miquel tornaria ser l'alcalde, però bueno, a veure que passa amb aquesta barreja que han fet ara. Quina diferència la cara de la Bulbena ara comparat amb les llàgrimes de quan va perdre XD

maLinGo ha dit...

La culpa es d'ACER.