dimarts, 23 de setembre del 2008

Tropezar con la misma piedra: STALKER Clear Sky

Quan juguem a la segona part del STALKER tenim la sensació d'estar visquent un dejavu... amb la diferència de que els nostres ordinadors ara son més potents, però això no significa que els gràfics siguin millors o vagin més suaus...
Tenia posades moltes esperances en aquest joc, després d'una primera part nova, fresca, original i divertida. Això sí, el joc tenia greus errors i milers de bugs. Li faltava una millor programació. Sembla que els programadors de la primera part no han après els errors o potser és que no donen més de sí (m'inclino més per aquesta opció).
El joc és igual al primer en tots els aspectes, tret d'un interface diferent:
- Les partides triguen hores en carregar, no importa la ram o el procesador que tinguem, sempre anirà lent. Amb la desesperació que això comporta, doncs quan morim hem de carregar una partida guardada, i es sol morir bastant.
- Es continua tenint que caminar durant kilòmetres.
- Els gràfics han millorat lleugerament, però demana massa targeta gràfica per tan dolents gràfics. Després d'haver vist jocs com Crysis, Call of Duty 4 Modern Warfare o Bioshock, això és inadmissible.
- La IA és realment baixa. Els npcs de vegades semblen surnormals.
- I el pitjor de tot: Els bugs. He jugat amb un parche del joc, però sembla que no han arreglat res. Els bugs són els mateixos de la primera part, com ara random crashes, quedar-se tancat en algun lloc i no poder sortir, errors de polígons atravesant objectes...
Dit això sembla que el joc sigui una porqueria, però no és cert. L'història és decent i com sempre, l'idea de jugar en Chernobyl és atreient i l'ambientació és bona.
Nomès recomanat als qui no van jugar a la primera part.

Per cert, no us deixeu enganyar per les imatges. Per veure-les així es necessita un ordinador super potent.







1 comentari:

Gotcha ha dit...

Anava a fer un post amb el títol STALKER: bugged sky xDDD
En el joc han fet alguns canvis, no són tan estrictes en moltes coses, hi ha més munició i no cal caminar tantíssim com abans perquè hi ha una mena de guies que et teleporten a diferents campaments. Abans les caminades haurien fet suicidar a qualsevol xirucaire expert. Però justament això dels guies també té bugs i un d'ells et deixa sense poder continuar perquè un imbècil no et vol portar a la següent zona amb lo qual estic encallat i no puc fer res xD
Com dius també hi ha els errors de polígons que travessen coses: hi ha enemics ninjes que ho travessen tot mentres que tu dispares i no travesses ni les fulles. Es pot donar la tonteria de tu estar disparant amb un arbust davant i que les bales no trespassin mentres que el teu enemic està darrera d'una pedra amagat i t'està tocant.
Gràficament a mi em sembla bastant bèstia, sobretot la il.luminació, el problema és que demana massa PC i no s'han matat gaire per optimitzar ni una mica.
Tot i així a mi m'encanta tota l'ambientació i el tipus de joc, és més del mateix però en alguns aspectes millorat, lo dels guies podia haver estat una bona idea, però està tant ple d'errors que quasi preferiria caminar fins la mort amb 50 AK-47 a sobre. Suposo que esperaré a que treguin algun patch nou i confiaré en els mods que sovint fan la feina que no fan els programadors xD