dimarts, 30 de setembre del 2008

Una de màrqueting

L'inclusió d'una imatge d'un personatge famós en un videojoc no és algo que ens vingui de nou. De fet, desde finals dels '80 han nat desfilant per les nostres pantalles multitut de jocs basats en personatges (principalment esportistes) molt conguts per la plebe, desde els primers Fernando Martin, Rambo, Emilio Butragueño, Arnold Schwarzenegger, Gary Lineker, Samantha Fox fins els actuals Gasol, Tiger Woods, James Bond, Starwars, Angelina Jolie, etc...
Tot aquest luxe de poder veure en la portada del nostre joc preferit la fea cara d'estrelles mundials o poder jugar portant a Michael J. Fox en Regreso al futuro 3 suposa un grandissim cost a la distribuidora en el primer cas, i a la productora en el segon cas, del joc.
Ara bé... és necessari utilitzar aquest tipus de màrqueting per vendre un joc? Bueno, suposo que si ho fan (desde fa 20 anys) serà perquè funciona.
Però vendre molt un joc no significa que sigui bó. I aquí és on vaig. Crec que moltes vegades (la majoria), s'aprofiten d'un nom conegut per programar una escoria de joc, encara que els hi costi un paston la llicència i els copyrights. És una pena que aquesta pasta no l'inverteixin en millors equips de programació de jocs. Segur que els hi sortiria més barat i els gamers estariem més contents però... hey! llavors els famosos no es forrarien tant!

I ja acabo. Aquesta parrafada m'ha sorgit al veure el següent video, del joc Red Alert 3. Podeu estar segurs que han pagat un paston per tot aquest elenc d'actors de clase Z. Potser creuen que posant gent famosa el joc serà millor que Starcraft 2? Patétic.

3 comentaris:

Godanu ha dit...

Patètic de veritat, però com bé dius els famosos no es forrarien tant.
Amb el recordatori de personatges coneguts m'ha fet molta gràcia les 2 ties que poses: Samantha Fox i Angelina Jolie; les 2 amb 2 bons reclams per vendre més (sobretot la Lara Croft)XDDDD. La Samantha era la prota del Samantha Fox Strip poker, si no recordo malament. Deu fer 20 anys com a mínim d'això, joer... com passa el temps.
PD: Us heu fixat quantes medalles del màgic Andreu porta "Andrew" Divoff as Krukov en el video, és de riure; porta el traje ben farcit ja ja ja. Tot plegat ho trobo cutre.

Gotcha ha dit...

Es poden gastar la pasta que vulguin i fer una puta basura perquè són els nostres deus totpoderosos de EA xDDDD
És tradició posar actors reals a la saga C&C i Red Alert, el que passa que ara com els fa EA es poden gastar més pasta en actors que sonen d'algo,la majoria són secondaris (quasi diria terciaris xD), però a destacar Peter Stormare, el John Abruzzi de Prison Break i la Jenny McCarthy que està molt bona i es la nova Tanya xDDDD

Gloin ha dit...

Es Ea, que us esperaveu??

realment la presentacio es ronyosa a més no poder i el joc serà realment fastigos i ronyos, només digne de Casual gammers i només si son gays.

En fi jo ho sento pero el Command & conquer mai m'ha agradat, ja que el comparo amb el StarCraft i em moro de pena.

Ja se que hi ha algun fan del red alert, pero no esta ni a l'alçada del betum de les sabates del gran joc de Blizzard!!!