dijous, 9 d’octubre del 2008

GeoEye-1




Aquesta imatge de la Universitat de Kutztown a Pennsylvania és la primera feta pel satèl·lit GeoEye-1 patrocinat per Google a la més alta resolució del món. Pot fer fotos fins a una resolució de 41 cm. Però Google és el segon soci majoritari; el primer és l'Agència Nacional d'Intel·ligència Geoespacial del govern dels EEUU.
La història ha anat així. Durant els anys 70 els militars ja poseïen de satèl·lits espies capaços de llegir els titulars d'un diari a la Plaça Roja. Però no ha estat fins als últims anys que el públic i les empreses no han pogut disposar d'aquest material. Per exemple, l'any 2004 quan va arrencar Google Earth, les seves imatges eren de baixa resolució i inclús estaven tacades. Tot i així, l'any 2006, un terç de la població mundial (que no és poca) podia veure casa seva a vista d'ocell amb alta resolució. Actualment, amb el GeoEye-1, Google disposarà de les imatges a una resolució de 50 cm. per restricció del govern; el màxim només serà per la NGA. Aquesta restricció del govern a 50 cm. continuarà vigent encara els anys 2011-2012 quan es llençarà el satèl·lit GeoEye-2 capaç d'arribar a resolucions de 25 cm.

4 comentaris:

Wavedrive ha dit...

és fanàastic. recordo que la primera pagina web en oferir la possibilitat de veure el món "a vista de pajaro" va ser una web anomenada terraserver, on les imatges eren en blanc i negre i practicament es centrava en estats units. això va ser en l'any 1997.

en fi, ara podrem veure dubai amb millor qualitat :)

i els frikis ke es dediken a buscar xorrades (ties en boles, ovnis etc) tindran més "feina".

Gloin ha dit...

Per mi no es cap novetat, ja que la meva minga ja me la podien veure des de la segona guerra mundial.

Pero per la resta de companys del Blog, em sembla que haureu d'esperar fins al 2020, que la resolucio sigui de 1 o 2 cm... XDDD

En serio, m'encanta que ens controlin d'aquesta manera!!!

PD: on està l aborsa, que passa que ha baixat tant que he desaparegut???

Gotcha ha dit...

Sempre tot prové de tecnologia militar, mira al menys serveixen d'alguna cosa :P
Això sí, amb això ja no se salva ningú de ser espiat, si hi incorporen un Goldeneye ja seria la repera perquè podrien fer neteja tant com volguessin :(
P.D.:La borsa ha caigut quasi un 10%!!

Wavedrive ha dit...

els militars també serveixen per inspirar a fer jocs tan divertits com Call of duty!